Sola digitale hoekmeters

Details

  • Category:

    Nieuws 2024
  • Tags:

    winkelhaak, gradenboog, Sola, hoekmeter, meetinstrument
  • Publicatie datum:

Sola digitale hoekmeters

De digitale hoekmeter die met één druk op de knop nauwkeurige meetresultaten levert.

Een digitale hoekmeter, ook wel digitale gradenboog genoemd, brengt de functionaliteit van een verstelbare winkelhaak en een liniaal in één elektronisch meetinstrument samen. In tegenstelling tot traditionele hoekmeters, die een schaalverdeling en een scharnierende analoge hoekaanduiding hebben, beschikt een digitale hoekmeter over een LCD-display waarop de meetwaarde wordt weergegeven.

Waar wordt een digitale hoekmeter toegepast?

Een digitale hoekmeter wordt gebruikt om hoeken te meten, over te brengen of af te tekenen. Deze digitale meter wordt met name gebruikt in situaties waarin een analoge hoekmeter of liniaal onhandig of niet nauwkeurig genoeg is. Bovendien zorgt het display ervoor dat de meetwaarde eenvoudiger kan worden afgelezen en er nauwkeuriger kan worden gemeten. De toepassingsmogelijkheden zijn uiteenlopend, net als de beroepen die van deze meters gebruikmaken.

Een digitale hoekmeter wordt vaak gebruikt bij houtbewerking, bijvoorbeeld door timmerlieden en meubelmakers, om heel precies hoeken te meten voor versteksneden en verschillende houtverbindingen. In de metaalbewerking werken lassers en metaalbewerkers met digitale hoekmeters als ze metalen onderdelen snijden, buigen en lassen. In de machinebouw en de productie van machines en mechanische onderdelen is het nauwkeurig meten en overbrengen van hoeken ook van cruciaal belang. Hier worden hoekmeters gebruikt om de uitlijning van onderdelen te controleren, om voor een correcte positionering van de hoek te zorgen en om hoeken in bouwtekeningen te controleren. Maar ook hobbyisten en doe-het-zelvers maken graag gebruik van digitale hoekmeters voor allerlei doe-het-zelfprojecten.

Hoe werkt een digitale hoekmeter?

Een digitale hoekmeter bestaat uit een module en twee beweegbare benen. Bij een hoekmeting wordt het basisbeen vastgezet terwijl het andere been op het te meten object wordt geplaatst. Hoeksensoren registreren de hoek, verzenden of verwerken de gemeten gegevens en zetten deze om in een numerieke waarde die op het display wordt weergegeven. Op deze wijze kunnen binnen- en buitenhoeken snel en eenvoudig worden gemeten, gecontroleerd en gemarkeerd. 

Wat onderscheidt de digitale hoekmeter van Sola?

Met behulp van de digitale hoekmeter WMD van SOLA kunt u snel en eenvoudig hoeken meten, tekenen en overbrengen met een nauwkeurigheid van ±0,3°.

Download folder Sola digitale hoekmeters:

 

Video:

{youtube}v=-yrwTsrSYSM{/youtube}

Jecor Professioneel staat voor kwaliteit, vakkundig advies en 100% leverbetrouwbaarheid

Voor elk vakgebied hebben we een specialist in huis.

CONTACT

0341 36 96 36
+31341369636
verkoop@jecor.nl
Tijsselingstraat 2, 3861 PR Nijkerk
Hoge Eng West 14, 3882TR Putten

Links

Explore

AANMELDEN NIEUWSBRIEF